Vanaf 21 april gaat Google het feit of een website wel of niet mobielvriendelijk is gebruiken als één van de factoren om de volgorde in de zoekmachine-resultaten te bepalen. Van websites die niet mobielvriendelijk zijn wordt de vindbaarheid verlaagd; websites die wel mobiel vriendelijk zijn zullen beter gevonden worden.

Lees hier het bericht van Google.

Het mobiele internetverkeer is de afgelopen tijd enorm gegroeid. Steeds meer bezoekers van uw website gebruiken een mobiel apparaat. Dus heeft u op 21 april nog geen mobielvriendelijke website, dan zal Google minder bezoekers naar uw website doorsturen. U krijgt een lagere ranking bij Google en dat kan uiteraard weer nadelige gevolgen hebben voor uw website én uw organisatie.

Wanneer u niet weet uw of website al geschikt is voor een mobiel apparaat, kunt u gebruik maken van de Mobielvriendelijke Test van Google. Vul hieronder de Url van een webpagina in zonder http(s)://  en klik op de knop ‘Check Webpagina’.

Werkt dit niet, klik dan hier.

Wat als uw website niet mobielvriendelijk is?

Als uit de test van Google blijkt dat uw website niet mobielvriendelijk is, dan loopt u dus het risico minder goed gevonden te worden. Wanneer u dat niet wilt, kunt u contact met ons opnemen. Dit kan op diverse manieren:

  • U kunt een e-mail sturen
  • U kunt ons bellen: 085 06 05 070
  • U kunt onderstaand formulier invullen en versturen

Uw naam

Uw e-mail

Uw telefoonnnummer

Uw bericht